Demonstranter blokerer regeringsbygninger i Bangkok

Tusindvis af thailandske demonstranter har tirsdag morgen lokal tid samlet sig foran regeringsbygninger i hovedstaden Bangkok.

Demonstranterne forsøger at forhindre de ansatte i at tage på arbejde og derved lægge pres på landets premierminister Yingluck Shinawatra og den siddende regering, som demonstranterne beskylder for at være korrupt.

Det er lykkedes demonstranterne at forhindre flere medarbejdere i en toldbygning at komme ind på deres arbejdsplads.

Det meste af afdelingen er allerede blevet lukket ned, meddeler afdelingschefen Rakop Srisupaat til AFP.

- Men vi afventer situationens udvikling, siger han.

Mange centrale steder i Bangkok er fortsat blokerede, efter demonstranterne fik lukket byen delvist ned mandag.

Her blev flere af de store hovedveje tømt for både biler, de karakteristiske trehjulede scootertaxier, tuk tuk'er, og for motorcykler.

- De store gader, der normalt er proppet med biler i tæt kaos, de ligger nu fuldstændig øde hen. Her snakker vi altså om en tiendedel af den normale trafik, fortalte Ritzau-journalisten Flemming Kruhøffer, der er bosat i den centrale del af Bangkok.

Den danske ambassadør, Mikael Hemniti Winther, råder danskere i Thailand til så vidt muligt at holde sig væk fra demonstrationerne, der nu har bevæget sig tættere på turistfyldte steder.

- Demonstrationerne har indtil videre været forholdsvis fredelige, men de kan udvikle sig, og det kan blive voldeligt, sagde han mandag til Ritzau.

Demonstranternes plan går ud på at vælte regeringen og få aflyst det parlamentsvalg, der efter planen skal holdes 2. februar.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip