Demonstranter giver præsident Morsi det røde kort

Ifølge Reuters vifter demonstranterne med røde kort og opfordrer præsidenten til at gå af. Demonstrationerne sker på årsdagen for præsidentens indsættelse, og der er varslet omfattende demonstrationer både af modstandere og tilhængere af præsidenten.

Demonstrationerne var varslet til at begynde klokken 15 dansk tid, men begyndte reelt tidligere på dagen og ventes at kulminere søndag aften foran præsidentpaladset.

Tahrirpladsen var også centrum for oprøret mod daværende præsident Hosni Mubarak i 2011. Dengang havde demonstranterne medbragt bannere med billeder af forhadte medlemmer af Mubaraks styre. Denne gang har demonstranterne medbragt bannere med billeder af ledere fra Det Muslimske Broderskab, som præsidenten tilhører.

Præsident Morsi blev Egyptens første folkevalgte præsident for et år siden, men hans kritikere anklager ham for at forråde revolutionen ved at samle magten i hænderne på islamistiske grupper. Det Muslimske Broderskab var forbudt under Mubaraks regime, men siden revolutionen har broderskabet domineret parlamentet, udarbejdet en kontroversiel forfatning for landet og tilkæmpet sig nøglepositioner i administration og regering.

Kritikere beskylder præsidenten for at bryde sit løfte om at være præsident for hele Egypten, ligesom de anklager ham for at være skyld i, at landets økonomi er i frit fald.

Søndagens demonstrationer er arrangeret af oprørsbevægelsen Tamarod, der hævder at have indsamlet flere end 22 millioner underskrifter, som kræver Morsis afgang og et nyt præsidentvalg.

Politiet og hæren er i højeste beredskab ved søndagens demonstrationer, og hæren har på forhånd advaret om, at man vil gribe ind i tilfælde af uro.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip