Demonstranter i Pakistan vil storme fransk konsulat

Skrevet af admin

16/01/2015

Dagens topnyheder

Pakistansk politi er fredag stødt sammen med demonstranter i den pakistanske havneby Karachi, hvor der er voldsomme protester mod den franske satireavis Charlie Hebdos forsidetegning af profeten Muhammed.

Politiet affyrer varselsskud og bruger vandkanoner mod de par hundrede demonstranter, der ifølge flere medier er samlet ved det franske konsulat i byen.

Demonstranterne har forsøgt at storme konsulatet.

En fotograf, der arbejder for det franske nyhedsbureau AFP, er såret af skud, oplyser politiet. AFP skriver, at fotografen er alvorligt såret.

- AFP-fotograf Asif Hassan er såret af skud, der er affyret af demonstranter, politiet har ikke åbnet ild, siger den højtstående politimand Abdul Khalique Shaikh til Reuters.

Oplysningerne er i modstrid med tidligere oplysninger fra en politikilde, der sagde til det tyske nyhedsbureau dpa, at mindst tre demonstranter er såret, efter politiet skød mod mængden.

Den samme kilde oplyste efterfølgende, at soldater er tilkaldt for at beskytte konsulatet.

Det er studenterorganisationen under det religiøse parti Jamaat-e-Islami, der er gået på gaden i Karachi efter fredagsbønnen for at protestere mod tegningerne, som demonstranterne opfatter som stærkt krænkende.

En journalist fra Reuters siger, at flere af demonstranterne tilsyneladende er bevæbnede. De kastede sten mod politiet og affyrede skud, efter politiet havde brugt vandkanoner og tåregas mod dem.

/ritzau/AFP