Demonstranter i Thailand blokerer ministerier

Demonstranter har tirsdag blokeret ministerier i Bangkok i et forsøg på at lamme regeringen i Thailands hovedstad.

Aktionen blev indledt mandag, hvor demonstranterne satte blokader ved hovedindfaldsveje til millionbyen for at tvinge premierminister Yingluck Shinawatra og hendes regering til at trække sig.

Tirsdag morgen marcherede tusinder foran blandt andet finansministeriet og energiministeriet for at forhindre medarbejdere i at få adgang.

Regeringsbygningerne er nærmest tomme, fordi medarbejderne er blevet opfordret til at blive hjemme. Demonstranterne har ikke forsøgt at trænge ind i ministerierne.

Lederen for Folkets Demokratiske Reformkomité, Suthep Thaugsuban, opfordrede mandag de studerende og lærerne til at slutte sig til protesterne.

- Hvis I ikke ønsker at modsætte jer folkets protestbevægelse, så bliv venligst hjemme og få noget søvn.

- Stop med at undervise, stop med at studere og slut jer til os, siger Suthep Thaugsuban.

Målet med protesterne er at vælte regeringen og samtidig forhindre et varslet valg, da oppositionen frygter, at Yingluck Shinawatra og hendes ældre bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, vil vinde.

Thaksin Shinawatra, der i 2006 blev væltet ved et militærkup, har bred opbakning hos landbefolkningen.

Otte personer, herunder en politimand, er blevet dræbt i gadekampe, siden protesterne begyndte for over to måneder siden.

Protesterne brød ud i november, efter at regeringen foreslog amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013. Det forslag blev siden trukket tilbage.

I december forsøgte vrede demonstranter at storme regeringskontorer, og fem mennesker mistede livet.

Det var de værste uroligheder i Thailand siden 2010, hvor over 90 mennesker blev slået ihjel, da militæret slog hårdt ned på regeringsfjendtlige demonstranter.

Som en konsekvens af efterårets uroligheder opløste premierministeren parlamentet og udskrev det nyvalg, som oppositionen nu forsøger at forpurre.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip