Demonstranter med flag stormer Trumps skotske golfklub

Demonstranter med mexicanske flag har lørdag stormet Donald Trumps golfklub nær landsbyen Balmedie i det nordøstlige Skotland.

Det skete under den amerikanske præsidentkandidats besøg på stedet, skriver nyhedsbureauet AFP.

Med flag og skilte med ordene "Elsk Trumps had" og "Stop hadet" løb demonstranterne op på en bakke på stedet med udsigt over Trump International Golf Links.

Trumps ansatte gennede pressen væk, da demonstranterne dukkede op med regnbueflag samt mexicanske flag i protest mod republikanerens ønske om at opføre en mur mellem USA og Mexico for at stoppe migranter fra syd.

Allerede tidligere på ugen valgte to af golfbanens naboer at hejse det mexicanske flag i deres haver.

Flagene skal vise solidaritet med alle de mennesker, der er blevet intimideret af Donald Trumps udtalelser, fortæller den ene nabo David Milne.

- Jeg vil især gerne have, at de amerikanske journalister ser dem, siger han til AFP.

- Hvis han (Donald Trump) bliver præsident, så vil USA være i krig inden for en uge og gået statsbankerot inden for to. Manden er jo idiot, tilføjer Milne.

Spurgt til demonstranterne sammenligner Trump dem med de rivaler, han har slået i kampen om at vinde den republikanske nominering.

- Der er altid en eller to, som er stridbare, og det er fint nok, fordi de taber. Det er ligesom nogle af de mennesker, jeg slog i primærvalgene, siger Donald Trump til de fremmødte journalister.

Til et spørgsmål, om hvorvidt den amerikanske præsidentkandidat mangler støtte blandt europæiske ledere, hvoraf nogle har kritiseret hans udtalelse om at forbyde muslimer at komme ind i USA, er Trump afvisende.

- Jeg er ligeglad. Det er irrelevant. Jeg skal fortælle dig, hvem der støtter mig - det gør folk i USA, og det er det, der betyder noget for mig, siger han.

Trumps opførelse af en golfklub i området var særdeles kontroversiel, da banen er bygget på en miljøbeskyttet kystlinje.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip