Demonstranter melder ankomst inden dom i PKK-sag

Når Østre Landsret onsdag formiddag afgør en stort anlagt straffesag om millionstøtte til PKK, vil det ikke gå helt stille af.

Udenfor retten i Bredgade i København er der anmeldt en demonstration, og flere politikere er inviteret til at holde tale.

Et nævningeting vil i en kendelse svare på, om 10 kurdiske mænd er skyldige i at have indsamlet millioner af kroner til terrorisme.

Anklagemyndigheden beskylder mændene for at have kanaliseret i alt op mod 140 millioner kroner til PKK, Kurdistans Arbejderparti, som står på flere internationale terrorlister.

En del af pengene blev indsamlet hos blandt andre restauratører, grønthandlere og andre erhvervsdrivende i Danmark. Størstedelen er kommet fra udlandet.

Millionerne blev indsamlet især til den kurdiske tv-station Roj TV.

Og et af de helt afgørende spørgsmål i sagen er, om mændene dengang vidste, at tv-stationen var tæt forbundet med PKK.

Nej, sagde Københavns Byret i oktober 2014, da alle blev frifundet.

Juridiske dommere og nævninge konkluderede, at indsamlingerne fandt sted, før byretten i en anden dom havde slået fast, at man nærmest kan sætte lighedstegn mellem tv-stationen og PKK.

Anklagemyndigheden ankede, og nu kommer langt om længe landsrettens afgørelse.

I byretten blev der holdt næsten 70 retsmøder. Landsretten er onsdag nået til det 63. retsmøde.

Findes mændene skyldige i finansiering af terrorisme, skal retten derefter fastsætte en straf. Denne afgørelse ventes i givet fald først senere.

Demonstrationen arrangeres af Den Demokratiske Kurdiske Folkeforsamling i Danmark. Politiet oplyser, at man har fået anmeldelse om, at der ventes mellem 10 og 100 deltagere.

/ritzau/

Dagens Gossip