Demonstranter og politi i sammenstød efter bulgarsk valg

»Valget er på vej til at blive en gentagelse af det forrige parlament af finansbaroner og mafiaen, som vi bliver tvunget til at acceptere. Vi må blokere for, at det sker, og ikke blot protestere mod det,« fortalte Angel Slavchev, en af arrangørerne af demonstrationen, ifølge AFP.

Ifølge exitpolls står tidligere premierminister Boiko Borisovs parti, GERB, til at få omkring 31 procent af stemmerne, skriver Reuters.

Det næststørste parti bliver sandsynligvis det socialistiske parti BSP, som står til at få mellem 25 og 27 procent af stemmerne.

På grund af det tætte resultat er det endnu uklart, hvilke partier, der vil komme til at danne regering. Den mest oplagte regeringsmakker til GERB har dog afvist et regeringssamarbejde.

GERB er gået til valg på at holde gælden nede og fastholde økonomisk stabilitet, mens socialisterne vil bruge flere penge på at skabe job og vækst.

Valgdeltagelsen var på sølle 53 procent, hvilket er et udtryk for den mistillid, Europas fattigste folk nærer mod politikerne.

Valget skulle egentlig først have været afholdt til juli, men på grund af voldelige demonstrationer i februar på grund af fattigdom og korruption, opløste premierminister Boiko Borisov sin regering.

De første officielle valgresultater forventes mandag.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip