Demonstranter og tåregas på Brasiliens uafhængighedsdag

I Rio de Janeiro brød omkring 200 demonstranter ind i den militærparade, der finder sted den 7. september hvert år, og råbte regeringskritiske slagord.

Demonstranterne stødte ifølge BBC sammen med politibetjente, der svarede igen med tåregas og anholdt adskillige personer. Demonstrationerne i Rio de Janeiro fortsatte ud på aftenen, hvor yderligere 50 demonstranter blev anholdt. Veje blev spærret af, og en metrostation blev lukket på grund af de voldsomme sammenstød.

I Brasiliens største by, Sao Paulo, var der ifølge politiet 2.000 demonstranter på gaden. Demonstrationerne startede fredeligt, men udviklede sig, da demonstranter angreb politibetjente og vandaliserede banke og butikker.

Der var også optøjer i hovedstaden Brasilia, hvor præsident Dilma Rousseff holdt tale og blandt andet sagde, at Brasilien »har udviklet sig som aldrig før i løbet af de seneste par år«, men at der fortsat er meget at arbejde på.

Sammenstødene mellem hundreder af demonstranter og politi i Brasilia fandt sted efter præsidentens tale uden for kongresbygningen.

Der var desuden demonstrationer foran et fodboldstadium, der udviklede sig voldeligt, da politiet prøvede at opløse protestmarchen. Her blev yderligere omkring 50 anholdt, skriver BBC.

Brasilien blev uafhængigt fra Portugal den 7. september 1822.

Dagens Gossip