Demonstranter stopper trafikken i amerikanske byer

Demonstrationer, efter at to afroamerikanske mænd tidligere på ugen blev skudt af politiet, har medført, at en række hovedfærdselsårer i flere amerikanske byer lørdag blev lukket.

På trods af et forhøjet trusselsniveau, som følge af at en gerningsmand torsdag dræbte fem politimænd i byen Dallas i Texas, så blev der lørdag gennemført flere demonstrationer i store amerikanske byer.

Det var tredje dag i træk med store demonstrationer, efter 37-årige Alton Sterling torsdag blev skudt og dræbt af politiet i byen Baton Rouge.

Onsdag blev 32-årige Philando Castile dræbt af politiet i St. Paul, som er en forstad til Minnesota.

Lørdag aften blev I-94, som er den store hovedvej mellem Minneapolis og St. Paul, lukket i forbindelse med en demonstration.

Demonstranterne blev bedt om at opløse demonstrationen på vejen, men svarede igen med at kaste sten, flasker og andet kasteskyts mod politiet. Det resulterede i, at mindst tre politibetjente blev såret, fortæller St. Pauls politi.

Flere personer blev anholdt, inden det lykkedes for politiet at få opløst demonstrationen.

Flere personer, som deltog i demonstrationen, fortæller, at politiet affyrede tåregas og gummikugler mod demonstranterne.

Under en demonstration i Baton Rouge, kom det til konfrontationer mellem politiet og aktivister fra bevægelsen Black Panther. Flere af aktivisterne bar skydevåben. Det er tilladt at være bevæbnet i staten Louisiana.

Cirka 30 personer blev anholdt under urolighederne i Baton Rouge. Blandt dem var DeRay McKesson, som er et prominent medlem af Black Lives Matter-bevægelsen.

Han livestreamede sin egen anholdelse i forbindelse med demonstrationen, rapporterer amerikanske medier ifølge AFP.

Også i Nashville, Indianapolis og San Francisco var der demonstrationer, som gik ud over trafikken, da flere veje blev spærret af demonstranter, og i New York blev adskillige personer anholdt, da de spærrede en motorvej.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip