Demonstration med lys og sang foran politigård: Nu bliver Cato aflivet

Det er en tydeligt berørt hundeejer Janne Sabroe, der fortæller Dagens.dk, at hun, manden Claus og datteren Emma nu har sagt farvel til Cato.

- Han er ikke blevet aflivet endnu. Vi ved ikke, hvornår det sker. Vi har været inde og sige farvel til ham, men vi må ikke være der, når han bliver aflivet, siger Janne Sabroe.

Familien bliver støttet demonstrerende foran politigården i Helsingør. De har tændt lys og synger sange. Mange har taget deres egne hunde med. 

Læs også: Dyrlæge nægtede at aflive dødsdømt hund

Cato blev dømt til aflivning efter en strandtur i Tisvildeleje i marts. Her mødte han to mindre hunde. Hvad der herefter er sket, er der uenighed om. Ifølge Janne Sabroe legede hundene blot med hinanden. Men en af de mindre hunde havde efterfølgende fået en rift.

Cato skulle oprindeligt have været aflivet i fredags, men det blev aflyst, da dyrlæge Jens Martinus Andersen nægtede at gøre det, da han fandt ud af, at familien ikke var indforstået med det.

Læs også: Linse Kessler til landets dyrlæger: Sig nej til flere aflivninger

Cato skulle i stedet aflives i tirsdags, men også det blev udskudt. Nu er der dog øjensynligt ingen vej tilbage. Cato vil blive aflivet på politigården i Helsingør af en ukendt dyrlæge.

Herunder kan du se et større billede af Cato og af den dansk-svenske gårdhund, der fik et sår efter mødet i marts.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

Dagens Gossip