Demonstrationer i Leipzig går galt: 69 betjente såret

Skrevet af admin

13/12/2015

Mest læste i dag

En nynazistisk demonstration i den tyske by Leipzig blev lørdag aften mødt af en moddemonstration fra venstrefløjen.

Det fik uroligheder til at eskalere, og knap 70 betjente er blevet såret i sammenstødet, skriver det tyske nyhedsbureau dpa.

I alt 69 betjente meldes tilskadekommet, mens cirka 50 politikøretøjer er blevet beskadiget.

Politifolkene blev mødt af sten, flasker og fyrværkeri, da de forsøgte at få kontrol over urolighederne. Ifølge dpa stod maskerede demonstranter bag de flyvende genstande.

Som svar brugte politiet vandkanoner og tåregas mod demonstranterne.

Tidligt søndag morgen melder en talsmand fra politiet dog igen om rolige gader i Leipzig.

- Der er flere politifolk end normalt på gaderne. Vi holder øje med situationen og er forberedt på alt, siger talsmanden til dpa.

Ifølge politiet er 23 mennesker blevet anholdt i forbindelse med urolighederne.

Højreekstremister havde lørdag aften planlagt en demonstration i bydelen Südoverstadt. Det var den, der blev mødt af voldsomme protester fra venstreorienterede demonstranter.

I første omgang ønskede de højreradikale at marchere gennem et kvarter, hvor venstreorienterede er massivt repræsenteret.

Det blev dog afvist af myndighederne, fordi der i det pågældende område blev holdt en julekoncert og et alternativt julemarked, skriver dpa.

Politiet vil ikke udtale sig om, hvor mange demonstranter der i alt var mødt op på den ene eller anden side af det politiske skel, men det tyske nyhedsbureau skriver om cirka 2500 mennesker.

/ritzau/