Demonstrationer mod politivold mod sorte rykker til Europa

Skrevet af admin

12/07/2016

Dagens topnyheder

Den amerikanske bevægelse Black Lives Matter, der har stået bag flere demonstrationer i USA den seneste uges tid efter politidrabene på to sorte mænd, får nu opbakning i Europa.

Således har tusinder været på gaderne i London, Berlin og Amsterdam de seneste par dage for at vise deres solidaritet med de amerikanske demonstranter.

- Ingen retfærdighed, ingen fred, lyder det.

Det rapporterer CNN mandag.

I London deltog omkring 1000 mennesker i demonstrationer rundt omkring i byen søndag, og trafikken gik i stå, da politiet eskorterede demonstranterne gennem byen.

- Hver dag, når jeg vågner, er der endnu en sort person, der er død. Derfor er jeg her i dag, siger en demonstrant til CNN.

På Potsdamer Platz i Berlin blev flere deltagere rørt til tårer, da navnene på de sorte mennesker, der er blevet dræbt af politiet i USA i år, blev læst højt.

- Hver gang et navn blev læst højt, gentog alle de fremmødte det. Listen var så lang, at mange mennesker til sidst begyndte at græde af ren og skær vantro og rædsel, siger demonstranten Chelsea von Holst til CNN.

- Selv om jeg ikke kendte nogen, føltes det som om, at vi var en gruppe af tætte venner, som alle ønskede at beskytte hinanden. Det var ganske særligt.

På Dam-pladsen i Amsterdam bar demonstranter skilte på ryggen med teksten "Skyd ikke - jeg er Trayvon Martin" med henvisning til den 17-årige afroamerikaner Trayvon Martin.

Han blev i 2012 dræbt af den frivillige naboværn-vagt George Zimmermann.

- Stemningen var fredelig, men intens og meget følelsesladet, fortæller den hollandske demonstrant Anna Westerveld.

/ritzau/