"Den australske model" dømmes ulovlig i Papua Ny Guinea

Det er slut med at sejle flygtninge, der forsøger at komme til Australien, videre til Papua Ny Guinea.

Højesteret i Papua Ny Guinea afgjorde tirsdag, at den såkaldte australske model, hvor man sender alle bådflygtninge til lejre på øerne Nauru og Manus, strider mod landets grundlov, og nu kommer reaktionen fra regeringen i Papua Ny Guinea.

Den vil ikke være med til arrangementet med Australien mere.

- Af respekt for afgørelsen vil Papua Ny Guinea omgående bede den australske regering om at foretage alternative arrangementer for asylsøgere, siger Papua Ny Guineas premierminister, Peter O'Neill, ifølge AFP i en erklæring.

Den er udsendt, efter at den australske regering tidligere onsdag lokal tid bad myndighederne i Papua Ny Guinea om at komme med alternative løsninger til aftalen om at sende bådflygtninge til Manus-øen.

– De flygtninge, der sidder på Manus, kommer under ingen omstændigheder tilbage til Australien, siger integrationsminister Peter Dutton onsdag ifølge den australske udgave af avisen The Guardian.

- Højesterettens dom er ikke noget, der får Australien til at ændre politik. Muligheden for at komme til Australien er ikke til stede, og det vil den heller ikke være i fremtiden, siger Dutton, der kalder afgørelsen for Papua Ny Guineas problem.

- De må finde ud af, om flygtningene skal blive i Papua Ny Guinea, om de skal tilbage til det land, de kommer fra, eller om et tredjeland skal være deres destination, siger Dutton.

Australien kører en hård linje over for flygtninge. Noget som har fået opmærksomhed fra en del danske politikere.

- Australien er et ganske civiliseret land. De gør mange ting rigtigt, og vi kan også lære af dem, sagde Kristian Thulesen Dahl (DF) til TV2 16. maj 2015.

De australske love på flygtninge og integrationsområdet er blevet kritiseret af både FN og en række menneskerettighedsorganisationer.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip