Den britiske centralbank holder overraskende renten i ro

Bank of England fastholder den toneangivende rente på 0,5 procent, skriver Reuters. Det er den første britiske rentemeddelelse efter EU-afstemningen 23. juni.

Det oplyser centralbanken torsdag i en meddelelse.

Beslutningen kommer bag på mange økonomiske iagttagere. Blandt andet skriver Bloomberg News, at økonomerne ventede, at den toneangivende rente ville blive sænket til 0,25 procent.

Økonomerne havde forventet, at Bank of England ville sænke renten oven på briternes nej til EU i sidste måned for at sikre ro efter ugers uvejr på de finansielle markeder.

Der var blot en ud af ni medlemmer hos bankens pengepolitiske komité, der ønskede at sænke renten.

Rentenedsættelsen kom også bag på investorerne på aktiemarkederne. Det ses blandt andet på det danske C20 Cap-indeks, som det meste af dagen torsdag har ligget med et plus på 0,5 procent.

Blot få sekunder efter meddelelsen fra Bank of England dykkede det danske indeks til et fald på 0,1 procent. Pundet derimod er styrket en smule efter meddelelsen. Før meldingen kostede et pund 1,32 dollar, mens man nu skal smide 1,3370 dollar.

Det næste rentemøde i den britiske centralbank finder sted 4. august, og her tror Sydbank, der ikke forventede en sænkning torsdag, at der til gengæld bliver pillet ved renten.

- Vi fastholder vores forventning om, at Bank of England sænker renten med 0,25 procentpoint på rentemødet den 4. august.

- Det vil betyde, at renten ikke har været lavere i Bank of Englands 322 års historie, skriver makroanalytiker Kim Blindbæk i en analyse.

I forbindelse med det næste rentemøde bliver en prognose og fremskrivninger for den britiske økonomi offentliggjort.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip