Den britiske økonom Angus Deaton får Nobelpris

Nobelprisen i økonomi går til den britiske økonom Angus Deaton for analyser af forbrug, fattigdom og velfærd, oplyser Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi.

Den britiske økonom er ansat ved Princeton-universitetet i USA.

- Ved at forbinde detaljerede individuelle valg og de tilhørende udfald har han gennemført en forskning, som har bidraget til at ændre områderne mikroøkonomi, makroøkonomi og udviklingsøkonomi, hedder det i begrundelsen fra Det Kongelige Svenske Videnskabsakademi.

Angus Deaton, der er 69 år, er født i Edinburgh i 1945. Han har både amerikansk og britisk statsborgerskab. Han har været tilknyttet Princeton-universitetet siden 1983.

Nobels mindepris i økonomi, der ledsages af otte millioner svenske kroner, blev stiftet af Sveriges Riksbank i 1968 og er altså ikke en af de oprindelige nobelpriser, som Alfred Nobel oprettede i 1895.

Den kaldes derfor en mindepris. Ikke desto mindre er den anset for at være en af de mest prestigefyldte priser inden for økonomisk videnskab.

Økonomer fra USA har i de seneste mange år siddet ganske tungt på prisen.

Tidligere modtagere tæller blandt andre de kendte økonomer Milton Friedman, Friedrich August von Hayek og Joseph Stiglitz.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip