Den britiske regering tvang avis til at slette Snowdon-dokumenter

I en artikel på avisens hjemmeside skriver redaktør Alan Rusbridger, at en embedsmand fra den britiske regering for en måned siden, efter at avisen havde skrevet flere artikler om Snowdens dokumenter, sagde til ham: »I har haft jeres sjov. Nu vil vi have vores ting tilbage.«

Rusbridgers afsløring kommer, efter at kæresten til journalisten Glenn Greenwald, der sammen med whistlebloweren Edward Snowden afslørede de amerikanske overvågningsprogrammer, søndag blev tilbageholdt i London-lufthavnen Heathrow i næsten ni timer.

Efter løsladelsen sagde David Miranda, der er brasiliansk statsborger, at han havde måtte efterlade sin computer og mobiltelefon.

Greenwald, der mødtes i Hong Kong med Snowden og har skrevet mange af artiklerne om den amerikanske overvågning og global kommunikation, lovede mandag, at han ville offentliggøre flere dokumenter, og sagde, at Storbritannien vil komme til at fortryde tilbageholdelsen af hans kæreste.

Avisen fik efter flere samtaler med myndighederne besøg af to »sikkerhedseksperter« fra regeringens kommunikationshovedkvarter, som er det britiske svar på den hemmelige amerikanske efterretningstjeneste NSA.

I bygningens kælder så regeringens folk til, mens computere, som indeholdt dokumenter fra Snowden, blev smadret.

»Vi kan aflyse de sorte helikoptere,« jokede en af regeringsfolkene ifølge Rusbridger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip