Den danske sommer lægger pres på rejseselskaberne

Charterrejser har i det seneste årti stort set været i kostant vækst, og i år er ingen undtagelse. Det er specielt den våde danske sommer, som får danskerne til at tage til varmere himmelstrøg. Mens udsigterne i øjeblikket lover fornuftige temperaturer, så er der stadig en del regn på programmet.

Hvis du derfor havde regnet med at du skulle tilbringe din næste ferie på en strand med en drink i hånden, så er prisen for denne rejse pludselig gået betragteligt op.

Efterspørgslen i år er trods den sløje danske sommer, kommet bag på rejseselskaberne. I øjeblikket kan en charterrejse nemt koste op imod 8000, hvis du er heldig at finde en. For bare en måned siden så vi priser helt ned til omkring 1000 kr, fordi priserne svinger alt efter udbud og efterspørgsel.

Rejseekspert Stig Elling, melder om tæt på udsolgt helt generelt. Han vurderer, at flere end 100.000 danskere kommer til at gå forgæves denne sommer.

Stig Elling udtaler til c​heck­in.dk.​­ “Vi har allerede nu datoer med mange flyafgange, der er totalt udsolgt. Fortsætter danskernes rejselyst, så varer det ikke længe før rejsebranchen må melde udsolgt”.

Til den prisbevidste forbruger kan det altså godt betale sig at spekulere i alternative destinationer, for at få mest for pengene. Mens de klassiske charter destinationer er svære, eller dyre at komme til i øjeblikket, så er der stadig plads til oversøiske destinationer, eller på krydstogterne rundt omkring i Europa. Tine Pedersen, der er tilknyttet TravelBird.dk, som dansk country manager udtaler. “Vi forventer i år at de mest populære charter destinationer vil være i henholdsvis Spanien, Frankrig, og Italien.” Med denne viden kan det altså godt betale sig at tænke over hvor den næste ferie skal gå hen.

Hvis du stadig vil til sydens sommer, men finder alle rejser udsolgt, så er der dog stadig håb.

Adskillige rejseselskaber som blandt andet Skovrejser.dk, flyver nemlig fra udlandet, og selv om der også er øget pres her, så er der staidg rejser at få.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip