Den ekstreme orkan Patricia bliver svagere over land

Skrevet af admin

24/10/2015

Dagens topnyheder

Efter at have hærget Mexico i timevis som en orkan i kategori fem har uvejret Patricia tabt pusten, og mexicanerne kan snart ånde lettet op efter mødet med den historisk kraftfulde storm.

Den voldsomme orkan har ikke forårsaget de ødelæggelser, som regeringen havde frygtet og meteorologerne spået.

Sent fredag aften lokal tid blev det voldsomme uvejr nedjusteret til en orkan i kategori fire, og lørdag morgen har USA's nationale orkancenter, NHC, sendt den yderligere to kategorier ned.

Der har ikke foreløbigt været meldinger om større ødelæggelser, men meteorologer i Mexico advarer ifølge BBC om, at uvejret kan forårsage jordskred og stormfloder i løbet af dens fortsatte rejse over Mexico.

Myndighederne har også advaret om, at aske fra vulkanen Colima i kombination med massive mængder regn kan udløse store mudderskred.

Den voldsomme orkan gik i land klokken 18 lokal tid med maksimale vindstyrker på 266 kilometer i timen. Det svarer til, at orkanen bragede over landet med en vindstyrke på knap 75 meter i sekundet.

Ifølge Mexicos meteorologiske center skete det ved strandbyen Punta Perula i delstaten Jalisco, skriver Reuters.

Allerede to timer efter rapporterede myndighederne om, at orkanen var ved at aftage i styrke.

Redningstjenester i Mexico har haft travlt med at evakuere landsbyer, lukke havne og fraråde turister at bevæge sig rundt forud for orkanen, der af NHC er blevet kaldt den mest voldsomme, som nogensinde har ramt den nordøstlige del af Stillehavet.

/ritzau/