Den etbenede bombemand har forladt Danmark

Den oplyser Københavns Politi, efter at to betjente i sidste uge fulgte Lors Doukaev ud af Danmark.

»For seks-otte uger siden fik vi en henvendelse fra de belgiske myndigheder, der begærede ham udleveret. Så er proceduren sådan, at vi forkynder det for ham, og han har ikke protesteret mod den her udlevering, og så bliver det behandlet via juridiske kanaler i Udenrigsministeriet og Justitsministeriet, og via Rigspolitiet kommer den til os,« siger Jens Møller fra Københavns Politi.

»Vi er bare praktiske tovholdere, som sørger for at hente ham hos Kriminalforsorgen og transportere ham med fly til Belgien. Der har vi så overgivet ham til de belgiske myndigheder, og så er det deres opgave at stå for straffuldbyrdelsen,« siger Jens Møller.

Lors Doukaev blev kendt skyldig i terror og idømt 12 års fængsel i maj 2011, hvor et enigt nævningeting konkluderede, at Doukaev havde været i gang med at konstruere en brevbombe, og at han havde haft til hensigt at sprænge den på Jyllands-Postens adresse.

Jens Møller siger, at Lors Doukaev kommer til at sidde fængslet i Belgien i cirka den tid, de danske domstole har afgjort.

»Der er ingen tvivl om, at han får lov at afsone noget, der svarer til det. Om det præcis bliver fuldstændig per dag, som det ville være blevet i Danmark, kan jeg ikke vurdere, men de skal som udgangspunkt respektere den danske dom. Ellers ville han ikke blive udleveret,« siger Jens Møller.

Lors Doukaev er tjetjensk født men har i dag belgisk statsborgerskab. I Belgien gik han blandt andet til boksning og læste arkitektur.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip