Den første bortførte Chibok-pige kan være fundet i Nigeria

Skrevet af admin

18/05/2016

Dagens topnyheder

Den første blandt flere end 200 skolepiger, der for to år siden blev bortført i Nigeria af den ekstremistiske gruppe Boko Haram, er fundet.

Det oplyser en talsmand, Lawan Zannah, for en gruppe forældre til de bortførte piger over for nyhedsbureauet Reuters.

19-årige Amina Ali blev fundet tirsdag nær Sambisa Forest ikke langt fra nabolandet Cameroun, oplyser Zannah.

- Hun bar en baby, men jeg ved ikke, om det er en dreng eller en pige, siger Lawan Zannah over en telefonforbindelse fra byen Chibok, hvor pigerne kom fra.

Også militæret bekræfter, at Amina Ali er fundet, rapporterer nyhedsbureauet AFP.

Det står endnu ikke klart, hvordan pigen er sluppet fri.

Hun blev efter sigende identificeret af en civil kriger, som genkendte hende, rapporterer BBC.

En talsmand for en Chibok-forening i Nigerias hovedstad, Abuja, fortæller, at pigen blev fundet i et skovområde, da hun angiveligt var ude at samle brænde.

- Hun fortalte, at alle Chibok-pigerne stadig befinder sig i området omkring Sambisa undtagen seks af dem, som allerede er døde, siger Hosea Abana Tsambido til BBC.

For godt en måned siden udsendte Boko Haram en videooptagelse af 15 skolepiger.

Det har givet mødre håb om, at deres døtre kan blive fundet i live, efter at pigerne har været savnet siden 14. april 2014.

De mange skolepiger blev bortført fra deres skole om natten, da bevæbnede militante fra Boko Haram brød ind på pigernes sovesale.

Talsmanden for forældregruppen fortæller, at han først hørte om befrielsen fra Yakubu Nkeki, som er formand for foreningen.

Nkeki var blevet kontaktet af et medlem af et selvbestaltet vagtværn, som fortalte, at gruppen havde fundet en af de forsvundne piger.

Amina Alis onkel oplyser til nyhedsbureauet AP, at hun nu er blevet genforenet med sin mor, skriver BBC.

I alt savnes 218 af de bortførte piger fortsat.

Boko Haram har dræbt omkring 15.000 mennesker, og gruppen har bortført tusinder andre. De militantes mål er et islamistisk kalifat i det afrikanske land.

/ritzau/Reuters