Den gamle brandsprøjte fundet

Mysteriet er opklaret. Den gamle efterlyste brandsprøjte fra Hjarup befinder sig i gode hænder. Den skulle stå i god behold på Jysk Brandmuseum i Kjellerup ved Silkeborg, skriver Vamdrup Netavis.

Men det betyder formentligt også, at de lokale kræfter i Hjarup, som gerne have deres gamle sprøjte hjem igen ikke skal gøre sig de store forhåbninger.

Det er Holger Lauesen fra Kongeåmuseet i Vamdrup der fortæller til Netavisen, at sprøjten befinder sig i Kjellerup, og at det er lederen af Jysk Brandmuseum, der har fortalt ham det.

Oplysningen fra Holger Lauesen kommer efter sprøjten og oplysninger om dens skæbne forleden blev efterlyst i Vamdrup Netavis og dagens.dk. Blandt andre af lokale i Hjarup, som gerne vil have deres gamle sprøjte tilbage der til, hvor den i sin tid havde sit virke.

Den gamle sprøjtes vej til museet i Kjellerup har været noget kringlet. Netavisen kunne forleden fortælle, at vejen er gået fra Hjarup, hvor daværende overassistent ved Falck-Zonen, Kaj Werling, Kolding, omkring 1970 fandt den henstillet i en lade til en gård i Hjarup.

Efter en istandsættelse forærede han den til Grev Ingolf på Egeland, som så senere synes, at dens rette plads skulle være på brandmuseet i Kjellerup – og der står den altså nu ifølge Holger Lauesens oplysninger.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip