'Den grædende elefant' fejrer sit første år i friheden

Historien om elefanten Raju var i over et halvt århundred en skæbnetung fortælling, der begyndte den grufulde dag, hvor han som baby blevet stjålet fra sin mor.

I flere dage brølede moren i sorg over tabet af den nyfødte unge, der efterfølgende fandt sig selv med en tung kæde om benet i en af Indiens mange gader.

Det vilde dyr var blevet til en billig turistattraktion, der for småpenge vinkede med snablen til alle, der havde en mønt tilovers i lommen.

Sådan var den asiatiske elefants triste liv i tusindvis af dage, men det hele ændrede sig heldigvis for omkring ét år siden.

I nattens mulm og mørke blev de tunge kæder fjernet fra et af de tykke elefantben.

Bag redningsaktion var dyreværnsorganisationen Wildlife SOS, og følelsen af frihed var enorm i den store elefantkrop. Elefanten græd af glæde.

Læs også: Elefant får fjernet smertefulde lænker efter 50 år - og græder af glæde

- Da kæderne blev løst fra hans fødder blev hele redningsholdet rørte over at se, hvordan tårerne trillede ned ad hans ansigt, siger Pooja Binepal fra Wildlife SOS.

Og mon ikke der også blev trillet en enkelt tåre eller to i de dage, hvor man på internettet kunne se fotografiet af den grædende elefant.

Det er alt sammen ét år siden.

Efter redningsaktionen tog dyrevennerne sig af det store pattedyr, der i onsdags kunne fejre sit første år i frihed.

Den store dag blev fejret med en lagkage – de søde sager indtog Raju fra vandkanten i sit store bassin. Så bliver livet da ikke meget bedre, vel?

Det siges, at en elefant aldrig glemmer, men på sin vis lader Raju til at bevæge sig i den rigtige retning.

Dyreorganisationen oplyser, at elefanten i dag har det bedre både fysisk og mentalt. Det skriver svenske Aftonbladet

Wildlife SOS håber, at historien om Raju kan være med til at gøre tilværelsen bedre for de tusindvis af asiatiske elefanter, der stadig lever et sørgeligt liv i lænker.

- Denne historie skal være med til at inspirere andre mennesker til at involvere sig og hjælpe med at redde disse fantastiske dyr, siger Nikki Sharp fra organisationen.

Følg Dagens Dyreriget for flere lignende artikler:

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip