Den gule bil spreder frygt igen: Caspers datter forsøgt lokket med slik

Hvad der startede som en formodet børnelokker-episode i byen Fraugde, har nu taget en både mærkværdig og uhyggelig drejning.

Den 18. marts i år gik et bekymret forældrepar til Fyns Politi, da deres datter var blevet passet op af en gul bil i byen Fraugde, sydøst for Odense.

Efterfølgende fulgte nye og lignende episoder den 31. marts og 28. april, og fælles for hændelserne har været, at en eller flere fremmede mænd har forsøgt at lokke helt unge piger ind i deres gule bil med løfter om slik eller penge.

Søndag den 8. maj fulgte så endnu en episode.

Joan og Caspers ni-årige datter var på vej hjem fra at have leget med en veninde, da en gul bil kørte op på siden af hende.

- Hun var på vej hjem af hovedgaden, da to mænd i en gul bil forsøgte at få hendes opmærksomhed. De spurgte, om hun ikke vil med ud og køre efter slik, men heldigvis svarede hun dem ikke. I stedet tog hun sin mobiltelefon frem, som ville hun ringe til nogen, og det fik de to mænd til at køre igen, fortæller pigens far, Casper Jørgensen.

Han forklarer, at han og hustruen Joan – ovenpå de tre forudgående hændelser i byen - netop har advaret deres datter om, at hun ikke må snakke med fremmede.

- I takt med at det er sket flere gange, har det jo skabt stor bekymring i byen. Folk skriver sammen på Facebook, hvor flere har snakket om at patruljere området. Der bliver også snakket om at følge vores børn rundt, og her i byen har de fleste børn allerede fået at vide, at de ikke må gå alene rundt. De skal være to eller flere, siger Casper Jørgensen.

Moren til én af de andre piger, Gert Schmitt Larsen, har tidligere fortalt til Fyens.dk, at der også har været skrevet om episoderne på pigernes skolens forældreintra, og at folk i byen er skræmte over hændelserne.

Mystikken breder sig
Senest har det dog vist sig, at der ikke kun er tale om én, men hele fire forskellige gule biler. Det oplyser Henrik Justesen, der er leder af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet.

- Ifølge de vidneudsagn vi har fået fra de fire piger, der er blevet passet op, så er der tale om en stor varebil, en bil med tonede ruder, en bil på størrelse med en Polo samt en ukendt bil. Fælles for bilerne er, at de alle er gule, fortæller Henrik Justesen.

Han oplyser yderligere, at beskrivelserne af førerne af de gule biler varierer.

- Vi tror umiddelbart, at der er tale om flere forskellige mænd, da nogle af førerne beskrives som yngre mænd, mens andre bliver beskrevet som ældre. Pigerne fortæller også, at der både har siddet én og to mænd i bilerne.

Nogle har lokket med slik eller penge, mens andre spørger, om pigerne vil med ud og køre, forklarer Henrik Justesen, der finder sagens udvikling mystisk.

- Jeg kan undre mig over, at det er sket i Fraugde hver gang. Det er jo en lille by. Dernæst er det mærkeligt, at ingen har set eller ved noget. Der kører jo ikke mange gule biler rundt, så det er underligt, at vi ikke har fået flere henvendelser, lyder det.

Henrik Justesen understreger dog, at pigerne skal roses for deres måde at håndtere episoderne på.

- Det er positivt, at pigerne har sagt fra. De har handlet helt rigtigt, og det opfordrer vi også andre til at gøre, hvis noget lignende skulle ske, siger Henrik Justesen, der tager sagen yderst alvorligt, men samtidig understreger, at man skal passe på med ikke at drage nogen konklusioner endnu.

- Det er jo i princippet ikke ulovligt at byde fremmede på slik, men det er tanken om, hvad der potentielt kunne være sket, der er uhyggelig. Derfor tager vi også sagen meget alvorlig og har sat flere patruljevogne til ofte at køre rundt i området. Samtidig skal vi dog først blive kloge på, hvad der præcis er sket, forklarer han og understreger at vidneudsagnene er meget forskellige.

- Signalementerne varierer en del. Nogle af pigerne har lagt mærke til rigtig meget, mens andre ikke ville kigge på mændene. I episoden med varevognen lagde pigen blandt andet mærke til, at der lå strips i forruden, men det får altså ikke nogen alarmklokker til at ringe endnu, understreger Henrik Justesen og henviser til "Manden i den røde bil" – sagen fra 2012-2014, hvor sexkrænkeren Claus Jensen forulempede flere kvinder og piger på Fyn – blandt andet ved at binde dem med strips i sin bil.

Claus Jensen sidder i dag fængslet, og derfor afviser Henrik Justesen også klart, at de to sager er forbundet.

Politichefen fortæller, at næste skridt i sagen nu bliver, at snakke med de fire piger igen for at få klarlagt deres historier, så man bedre kan koble episoderne sammen.

I Fraugde roser Casper Jørgensen politiets indsats i sagerne, men er stadig bekymret på vegne er byens børn.

- Det er jo enormt trist, at vi ikke kan være trygge ved at sende vores børn alene på gaden. Det er mit indtryk, at alle forældre i byen tænker meget over disse sager, og at der generelt er en stor utryghed, fortæller Casper Jørgensen.

Følg Dagens Politirapport for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip