‘Den jødiske Schindler’ køber kvinder og børn fri af Islamisk Stats kløer og befrier dem fra livet som sexslaver

Steve Mamman har fået tilnavnet “Den jødiske Schindler”, efter han er begyndt at købe kvinder og børn fri af Islamisk Stats fangenskab, hvor de bliver holdt som sexslaver.

Han bliver sammenlignet med Oskar Schindler, der reddede hundredevis af jøder fra den visse død i koncentrationslejre under Anden Verdenskrig. Det rapporterer canadiske CBC. http://www.cbc.ca/radio/asithappens/as-it-happens-wednesday-edition-1.31...

- Min motivation er enkelt… Som jøde, som en del af et folk, der faktisk overlevede Holocaust… Vi ventede i seks år på, at folk faktisk kom og hjalp os, siger han.

Tusindvis af kvinder og piger er blevet taget som sexslaver til Islamisk Stat, siden den militante gruppe begyndte at kæmpe i det nordlige Irak sidste år. Steve Mamman mente, at nogen måtte gøre noget.

- Jeg besluttede selv, at med Yazidierne og de kristne, der led under kalifatet, var der allerede gået for mange måneder uden nogen reaktion, siger han.

Han havde kontakter på jorden i Irak og kontakter i regeringen. Dem brugte han til at lave en plan for at fjerne børnene, så de ikke skulle vente på, at verdenssamfundet reagerede.

Læs også: En ekstremt dygtig skarpskytte redder far og søn fra at blive halshugget af Islamisk Stat

Indtil videre har han fået 128 børn ud. Børnene er efterfølgende blevet interviewet.

- Når det er kvinder, yngre kvinder, er det altid et spørgsmål om voldtægter. Gentagne voldtægter. Og det handler om at blive solgt videre gentagne gange. Vi hører om tæsk, vi hører om kvinder, der bliver sultet, vi hører om kvinder, der faktisk bliver holdt i bure. Vi hører om kvinder, der bliver truet med at blive brændt, hvis de ikke udføre bestemte seksuelle handlinger, siger Steve Mamman.

Han mener, at man er nødt til at tage risikoen for, at nogle af pengene ender i hænderne på terroristerne.

- Man ville være nødt til at sige til de 1200, der overlevede på grund af Oskar Schindler, og deres 15.000 efterkommere, at de blev befriet ulovligt, fordi de blev befriet af Oskar Schindler, der gav penge til nazisterne, siger han.

Følg Dagens Helte for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip