Den kendte instruktør Spike Lee revser hvide Hollywood

De seneste måneder har filmbranchen været udsat for skarp kritik for at have en sexistisk arbejdskultur, hvor mænd bliver betalt langt bedre end deres kvindelige kolleger.

Men Hollywood har ikke kun et problem med sexisme. Ifølge filminstruktøren Spike Lee er det et problem, at minoriteter ikke har adgang til betydningsfulde poster i filmverdenen.

Det var under en takketale i weekenden, hvor Spike Lee blev hædret med en særlig æres-Oscar for sit bidrag til filmindustrien, at han tog bladet fra munden og kritiserede den uretfærdige fordeling af vigtige job.

- I år 2043 kommer hvide amerikanere til at være en minoritet i dette land. Og til alle de folk, der hyrer arbejdskraft: I bør tænke jer om. For arbejdsstyrken burde reflekterer, hvordan landet er sammensat, fortalte Lee ifølge The Huffington Post og fortsatte:

- Alle herinde stemte sikkert på Obama, men når jeg kommer på arbejde, møder jeg ingen sorte med undtagelse af sikkerhedsvagten, der tjekker min navn på en liste, når jeg går ind i studiet. Så vi kan snakke: "bla bla bla", men vi er nødt til at have en seriøs diskussion om diversitet og få noget farve ind i branchen.

Spike Lee har været Oscar-nomineret med filmene "Do The Right Thing" og "4 Little Girls", men selvom han har haft stor succes selv, holdt han fast i, at filmbranchen nærmest er lukket land for minoriteter:

- Det er nemmere for en sort person at blive USA's præsident end at blive chef for et filmstudie, sagde han.

Og det tyder på, at der er noget om snakken. Da Los Angeles Times i 2013 undersøgte sammensætningen af "Akademiet for Spillefilm og Videnskab", der er verdens mest magtfulde filmorganisation og kendt for at uddele Oscar-prisen, fandt de ud af, at 93 procent af akademiets over 7000 medlemmer er hvide, mens 76 procent er mænd.

/ritzau/FOKUS

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip