Den Kongelig Ballet: Dans2Go med råstyrke, skønhed og en klassiker

Billigaftenen Dans2Go har de seneste to sæsoner spillet for udsolgte huse, og er nu tilbage med et nyt, friskt program bestående af både klassisk og moderne dans.

Der er et gensyn med den mexicansk-amerikanske José Limons værk The Unsung, som er en hyldest til indianernes styrke, vitalitet og skønhed. Et machoværk danset af otte mænd i bar overkrop - uden musik og på bare fødder.

Wayne McGregors Chroma fra 2006 skal også opleves. I et farveløst rum til en voldsom, nærmest fysisk musik bevæger danserne sig i en akrobatisk, kraftfuld, morsom, overraskende og indimellem lyrisk koreografi. Der er ingen handling, men der er ekstreme kropsudtryk, smidighed og fantastiske kontraster.

Og endelig byder Den Kongelige Ballets dansere på klassiske ballettrin med et uddrag fra det russiske balletmesterværk La Bayadère. Der er tale om værkets absolutte højdepunkt ”I skyggeriget”.
Scenen er verdensberømt for at være et af de største scenemomenter i stil med svanernes entre i Svanesøen. I hvide tutu’er kommer 24 bajaderer én af gangen ned ad en skjult rampe i scenens baggrund.

Det virker som en endeløs åbenbaring af hvide drømmeskikkelser, der langsomt fylder scenen.

Aftenen byder også på interviews med danserne på storskærm, hvor man kommer helt ind bag forestillingen.

Balletmester Nikolaj Hübbe glæder sig.

- Dans2Go er faktisk en inspirerende alt-i-en oplevelse, der til en meget billig pris, viser noget af det bedste fra Den Kongelige Ballet lige nu, siger Nikolaj Hübbe.

For bare 200 kroner (kun 100 kr. for studerende og unge under 25 år) får publikum et potpourri af seværdige balletter.

Dagens Gossip