Den nye hotdog: En krokodille med det hele, tak!

Krokodillepølser giver svinepølserne kamp til stregen i Norge, hvor en stor supermarkedskæde begynder at lange pølser med krokodilleskind over disken.  

Fra i dag er det muligt at købe pølser af krokodillekød i de norske Narvesen-supermarkeder, som er en af Norges største butikskæder.

Det skriver det norkse onlinemedie, Hegnar.no

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med

For første gang i Narvesens 120 år lange historie står der krokodille på menuen i 60 af Narvesens 440 butikker i Norge.

Det er utrolig spændende. Vi har testet flere utraditionelle pølsetyper i år, og responsen fra både kunder og købmænd har været utrolig god. Krokodille er noget ekstra mange folk har glædet sig til at smage, tror jeg, siger markedschef for Narvesen, Stian Breivik, til Hegnar.no..

Flere dyrevelfærdsorganisationer er dog knap så fascineret af de nye pølser. Det forlyder nemlig, at krokodillekødet kommer fra en opdrætsfarm i Zimbabwe i Afrika, hvor krokodillerne lever under dårlige forhold.

LÆS OGSÅ: Krokodille holder turist som gidsel i to uger 

Det er ikke første gang, at den norske supermarkedskæde byder kunderne på specielt  kød. Tidligere har Narvesen solgt bison, struds og vildsvin.

Selvom vi har brugt et utraditionelt råstof, er pølserne farlig gode, og der er bid i tilbehøret. Kødet kommer fra halefileten, som er den mest eksklusive dele af krokodillen, og vi har brugt meget tid på at udvikle opskriften. Jeg er meget tilfreds med det færdige produkt, siger Asbjørn Koller, markedschef hos Leiv Vidar, som producerer pølserne til Hegnar.no.     

Krokodillekød, som er lyst og mørt, indeholder mindre fedt end oksekød. 

Dagens Gossip