Den pletfrie bladkonge takker af

Efter 11 år som administrerende direktør for JP/Politikens Hus takker den 54-årige Lars Munch af for at blive bestyrelsesformand i selvsamme hus.

Sammen med daværende topchef hos Jyllands-Posten, Jørgen Ejbøl, lagde han grunden til den historiske fusion mellem de to bladhuse Jyllands-Posten og Politiken i 2003.

Det var et økonomisk fornuftsægteskab mellem den nationalkonservative fra den jyske hovedstad Aarhus og de kulturradikale fra landets hovedstad.

Det har fungeret og Lars Munch vil nu havde tid til andre ting i sin tilværelse end at holde styr på udgifter, indtægter og omkostninger i bladkoncernen på Rådhuspladsen - i hvert fald til dagligt.

Lars Munch har mange andre interesser, og ud over formandsposten for JP/Politikens Hus, som han i stedet overtager, er han formand for bestyrelsen for Louisiana - landets mest anerkendte museum for moderne kunst.

Hans æstetiske sans kommer dog også til udtryk i Lars Munchs velsiddende habitter og dyre sko.

Efter en elevuddannelse på ØK blev Lars Munch uddannet cand.merc. fra Handelshøjskolen i København. Derefter har han bestridt adskillige stillinger som topchef i mediebranchen, og han gjorde sit indtog som administrerende direktør på Politiken i 1999.

I Politikens Hus bliver Lars Munch beskrevet som en rar, sjov og omgængelig person, der i uformelle situationer kan lide vittigheder og sjov.

Lars Munch blev den administrative bladkonge i toppen af landets største bladkoncern, men selv om han slipper de daglige tøjler, slipper han ikke for sin medarkitekt i mediefusionen: Jørgen Ejbøl bliver som næstformand.

/ritzau/

Dagens Gossip