Den pressede dagpengekommission savner tid

Dagpengekommissionen skal være færdig, før Folketinget åbner tirsdag 6. oktober. Det fremgår af regeringsgrundlaget, men kommissionen ønsker mere tid.

Den lå brak halvanden måned i valgkampen, da Finansministeriet ikke måtte lave beregninger, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Kommissionens formand, økonomiprofessor Nina Smith, så gerne, at kommissionen fik mere tid.

- Vi er meget hårdt presset, det er ikke nogen hemmelighed. Vi har fået at vide, at regeringen ønsker, at vi afleverer inden Folketingets åbning, og de er jo vores arbejdsgivere, så det må vi prøve at gøre, siger Nina Smith.

Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) fik før Socialdemokraternes kongres i september 2014 fremrykket deadline fra nytår til september i år.

Nina Smith afviser, at kommissionen går på kompromis med kvaliteten.

- Det er ikke min plan, for det er en frygtelig vigtig opgave, vi har fået, at prøve at analysere og komme med forslag til ændringer af dagpengesystemet, siger Nina Smith til avisen.

- Planen er selvfølgelig at aflevere noget, der er brugbart, og det arbejder vi virkelig hårdt på.

Jyllands-Posten har erfaret fra centrale kilder, at kommissionen ikke vil ændre på dagpengeperioden på to år.

Der er derimod fokus på at genoptjene dagpengeretten, som i dagpengereformen blev fordoblet til ét års arbejde. Kommissionen menes at se på en model, hvor få dages arbejde tæller og udskyder, hvornår ledige mister dagpenge.

AK-Samvirkes direktør, Verner Sand Kirk, kritiserer regeringen for at presse kommissionen på tid.

- Vi har svært ved at forstå, at det meget voldsomme problem, vi har med cirka 1400, der mister dagpengene hver måned, og de mange, der nu også mister de midlertidige ydelser, skal afvente et måske langvarigt forhandlingsforløb, siger Verner Sand Kirk til Jyllands-Posten.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip