Den savnede dirigent er klar til at løfte Esbjerg

Esbjerg præsenterede tre debutanter i 1-3-nederlaget mod Fiorentina torsdag aften, men en helt fjerde spiller kan vise sig som den største forstærkning til forårets vigtige superligakampe.

Den norske midtbanetekniker Magnus Lekven er nemlig tilbage på holdet efter et problemfyldt efterår, hvor en skade betød, at han spillede sin seneste superligakamp 6. oktober.

- Jeg er endelig helt klar igen. Kroppen føles fin, og det var dejligt at være på banen igen, selv om det ikke blev til en hel kamp, siger Magnus Lekven efter 72 minutters hårdt arbejde mod Fiorentina.

Sidste års pokalfighter har været savnet på det vestjyske mandskab, der uden nordmanden kun fik to point i efterårets sidste syv kampe.

Lekven mener dog ikke selv, at han skal være Esbjergs store redningsmand i nedrykningskampen.

- Nej, det synes jeg ikke. Men vi skal arbejde sammen som hold og komme videre. Det ser godt ud. Vi skal blive lidt tryggere defensivt. Offensivt ser det fint ud, og vi har et ungt og spændende hold, der vil blive bedre, siger Magnus Lekven.

Han var på en hård opgave mod Fiorentina, hvor Alberto Aquilani, Borja Valero og Matias Fernandez var dygtige til at spille bolden uden om Esbjergs midtbane.

- De var selvfølgelig gode, men de fik også lov at styre spillet lidt for let. I første halvleg lå vi lidt for lavt og kom ikke rigtigt op i presset. Men efter pausen var vi med og spillede til tider god fodbold, vurderer Magnus Lekven.

Næste gang Esbjerg og Lekven skal i aktion er på mandag, når FC Nordsjælland kommer forbi til forårspremieren i Superligaen.

/ritzau/

Dagens Gossip