Den svenske hovedstad har vokseværk

STOCKHOLM: Tilflytterne strømmer til den svenske hovedstad, og hvis den nuværende befolkningstilvækst fortsætter, så vil Stockholm være den hastigst voksende hovedstad i Vesteuropa inden 2030. Dermed kommer byen til at nuppe titlen fra London, som hidtil har været den hastigst voksende hovedstad i den vestlige del af Europa målt på indbyggertal.

Det viser en undersøgelse fra Stockholms Handelskammare, skriver den svenske avis svd.se.

Rapporten slår fast, at Stockholm-regionen allerede nu er et af de fem hovedstadsområder i Vesteuropa, hvor befolkningstallet relativt set øges mest.

»Det er en utrolig hurtig udvikling, selv historisk set. Den stigende økonomiske aktivitet i verden samles omkring hovedstæderne, og i Sverige er den udvikling ekstra stærk, forklarer Maria Rankka, fra Stockholms Handelskammare til svd.se.

Også i København meldes der om stigende befolkningstilvækst, men selv om det går stærkt i den danske hovedstad, kan det ikke måle sig med Stockholm. Frem mod 2030 ventes antallet af nye Stockholm-borgere relativt at vokse dobbelt så hurtigt som det er tilfældet i København.

Dagens Gossip