Den svenske hovedstad har vokseværk

STOCKHOLM: Tilflytterne strømmer til den svenske hovedstad, og hvis den nuværende befolkningstilvækst fortsætter, så vil Stockholm være den hastigst voksende hovedstad i Vesteuropa inden 2030. Dermed kommer byen til at nuppe titlen fra London, som hidtil har været den hastigst voksende hovedstad i den vestlige del af Europa målt på indbyggertal.

Det viser en undersøgelse fra Stockholms Handelskammare, skriver den svenske avis svd.se.

Rapporten slår fast, at Stockholm-regionen allerede nu er et af de fem hovedstadsområder i Vesteuropa, hvor befolkningstallet relativt set øges mest.

»Det er en utrolig hurtig udvikling, selv historisk set. Den stigende økonomiske aktivitet i verden samles omkring hovedstæderne, og i Sverige er den udvikling ekstra stærk, forklarer Maria Rankka, fra Stockholms Handelskammare til svd.se.

Også i København meldes der om stigende befolkningstilvækst, men selv om det går stærkt i den danske hovedstad, kan det ikke måle sig med Stockholm. Frem mod 2030 ventes antallet af nye Stockholm-borgere relativt at vokse dobbelt så hurtigt som det er tilfældet i København.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip