Den svenske konge afslører navnet på sin nyfødte barnebarn

Skrevet af admin

03/03/2016

Dagens topnyheder

Oscar Carl Olof.

Det er navnet på den svenske kronprinsesse Victoria og prins Daniels andet barn, der kom til verden onsdag aften klokken 20.28.

Det fortæller den svenske konge, Carl Gustaf, på et pressemøde på Stockholms Slot.

- Han kommer til at blive kaldt Oscar, siger kongen, og han får titlen hertug af Skåne.

Hos betting-firmaerne har navnet Bertil ligget på førstepladsen, mens andre har gættet på et fransk navn. Men det blev altså Oscar, som kommer fra både moren og farens slægt.

Olof er et navn, som også prins Daniel har, skriver det svenske nyhedsbureau TT. Navnet Carl kommer fra morfaren.

Ifølge Sveriges Statistik er der 34.762 mænd og drenge med fornavnet Oscar i Sverige, og derfor er det et populært navn, der er blevet valgt til den lille nyfødte prins. Oscar ligger nummer tre på listen over de mest populære drengenavn til nyfødte i Sverige.

Prinsen vejer 3655 gram og måler 52 centimeter og er lillebror til parrets første barn, prinsesse Estelle. Han får plads som nummer tre i den svenske tronfølge efter sin mor og storesøster.

Estelle Silvia Ewa Mary på fire år blev født 23. februar 2012, og hun er det første barnebarn til kong Carl Gustaf og dronning Silvia.

På pressemødet torsdag deltog også den svenske statsminister, Stefan Löfven (S), den socialdemokratiske formand, Urban Ahlin, rigsmarskal Svante Lindqvist og hofdame Kirstine von Blixen-Finecke som vidner.

Statsfruen sagde blandt følgende om prinsen:

- Mørkt hår og vældig fine træk. Søde øjne.

Ifølge far Daniel slægter sønnen allerede sin mor på, når det kommer til udseendet.

- Heldigvis ligner drengen sin mor, sagde Daniel ifølge den svenske avis Expressen onsdag aften og tilføjer, at han er glad for at have fået en søn.

- Det føles godt, der kommer lidt bedre balance med to drenge i familien, siger han.

/ritzau/