Denne 15-årig pige sad på bomben, som sprængte det russiske fly i luften over Egypten

15-årige Maria Ivleva fra Rusland var blandt de 224 mennesker, der døde den 31. oktober, da et passagerfly på vej fra Sharm el-Sheikh til Sankt Petersborg eksploderede over Sinai-halvøen i Egypten. Det skriver Daily Mail.

Den unge piges sæde ombord på flyet var med stor sandsynlighed placeret lige over bomben, som fik flyet til at styrte ned. Hun sad ved siden af sin 44-årige mor Marina Ivleva.

En netop offentliggjort undersøgelse viser, at efterforskerne har fundet det eksakte sted på flyet, hvor eksplosionen skete. Bomben var enten placeret under sæde 31A, hvor Maria Ivleva sad, eller under sædet 30A, hvor en 77-årige russiske kvinde ved navn Nadezhda Bashakova sad.

Efterforskere mener derfor at kunne slå fast, at Maria Ivleva var en af de første passagerer, der døde som følge af eksplosionen, som Islamisk Stat hævder at være ansvarlig for. Bomben var formentlig gemt under hendes sæde ved siden af redningsvesten.

Mens personer i nærheden af bomben formentlig døde øjeblikkeligt, kan andre passagerer have lidt en mere grum skæbne. Ifølge efterforskningen kan mange af personerne længere væk fra eksplosionen have været levende, mens flyet styrtede mod jorden fra godt 9,5 kilometers højde med en fart på 1,8 kilometer i minuttet.

Bomben kan høres på optagelserne fra flyets sorte bokse, og efterforskere er derfor sikre på, at en eksplosion fik flyet til at styrte ned.

Eksplosionen ramte sæderækkerne 27 til 32. Daily Mail skriver, at efterforskerne har undersøgt ligene og er kommet frem til, at personerne, som var placeret i området omkring bomben, med stor sikkerhed døde med det samme. 

Ruslands præsident Vladimir Putin har siden flystyrtet, som primært kostede russike liv, sat ind med flere luftangreb i Syrien for at ramme Islamisk Stat. Det samme har Frankrig efter terrorangrebet i Paris 13. november, hvor 129 mennesker mistede livet. 

Læs også: Dusinvis er dræbt i russisk bomberegn mod Islamisk Stat

Dagens Gossip