Denne del af Danmark får en stormende weekend

Selv om stormen Helga er blæst af, så er det ikke slut med kraftig vind i Vest- og Nordjylland.

DMI varsler hård vind til kuling med vindstød af stormstyrke langs den jyske vestkyst og i dele af Nordjylland fra lørdag morgen til søndag eftermiddag. Og resten af landet går heller ikke fri for at holde på hat og havetrampoliner, lyder det fra DMI.

- Hele landet får en ganske blæsende lørdag med hård vind til hård kuling, men kommer man ud ved den jyske vestkyst og i Nordjylland får man også vindstød af stormstyrke, siger vagtchef ved DMI Thyge Rasmussen.

- Det er ikke så slemt som de regulære storme, vi har haft her i den senere tid, fordi det kun er vindstød af stormstyrke, men til gengæld vil det bare blæse uafbrudt det næste halvandet døgn. De andre storme, vi har haft, har kun varet nogle timer, siger han.

Vindstød af stormstyrke medfører ifølge DMI risiko for, at tagsten blæser ned, store grene knækker, og at træer kan vælte og spærre tog- og vejstrækninger. Desuden kan man forberede sig på, at broer kan blive lukket for trafik.

Den kraftige blæst medfører risiko for forhøjet vandstand i den vestlige del af Limfjorden, som kan give oversvømmelser i området.

DMI forventer hård vind til kuling fra sydvest med vindstød af stormstyrke på op til 24-26 meter i sekundet.

Stormvarslet gælder frem til søndag klokken 15 for Jammerbugt, Esbjerg, Fanø, Varde, Tønder, Thisted, Holstebro, Lemvig, Ringkøbing-Skjern, Frederikshavn og Hjørring.

Resten af landet får også kraftig blæst, men til gengæld er temperaturerne meget milde for årstiden. Temperaturerne vil ligge mellem syv og 11 grader i hele landet.

- Det er usædvanlig mildt for en decemberdag, siger Thyge Rasmussen.

Stormen Helga kom buldrende ind over Vest- og Nordjylland fredag morgen med vindstød af orkanstyrke og middelvinde af stormstykke, men mistede pusten i løbet af dagen.

Det gav aflysninger på flere togstrækninger i Nord- og Vestjylland fredag formiddag, men skabte derudover ikke de store problemer.

Helga var lidt mere hård ved Sverige, hvor 8000 svenskere lørdag morgen er uden strøm efter stormen, oplyser det svenske nyhedsbureau TT.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip