Denne fantastiske side fortæller dig, hvor unikt dit efternavn er i verden

'Hvabehar?'

Sådan vil det sandsynligvis lyde i Tanzania, hvis du forklarer en af landets over 50 millioner borgere, at du hedder Larsen til efternavn.

Kun tre personer har Larsen som efternavn i landet ved Afrikas østkyst, hvor man altså skal lede længe, hvis man vil finde indehavere af det 7. mest udbredte efternavn i Danmark.

Læs også: Video: Natascha Linea afslører køn og navn på sin kommende baby

Sådan lyder Dagens.dk's første erfaring med databasen Forebears, hvor vi undersøgte 'Larsen' blandt hjemmesidens 11 millioner forskellige efternavne. 

I databasen kan du med få klik få svaret på, hvor unikt – eller måske almindeligt – dit eget efternavn er.

Et grafisk udgave af et verdenskort viser, hvor udbredt dit efternavn er i andre lande, og i visse tilfælde er det muligt at få en forklaring på, hvor navnet stammer fra.

Traditionen med at bære et slægtsnavn går tilbage til 1500-tallet, da adelen her begyndte at henvise til et bestemt landområde eller en stamgård i deres navn.

Ideen spredte sig senere til hr. og fru. Jensen - der altså ikke hed det dengang - på landet, hvor man typisk tog navn efter den gård, hvor man boede, mens folk i byerne blev opkaldt efter deres erhverv som ekesempelvis smed eller bager.

Klik her for at tjekke dit efternavn i den omfattende database. 

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

Dagens Gossip