Denne grønne hotdog SKAL du smage

Brødet er erstattet af en gulerodsvaffel og pølsen er toppet med syltede rødløg og agurker.

En rigtig lækker sommerspise, hvad enten du smider pølserne på grillen eller steger dem på panden.

Til 4 personer skal du bruge:
8 gode pølser
Mayonnaise eller hvad du ellers ønsker af ’snask’ - lav eventuelt mayonnaisen selv
Syltede rødløg
2 store rødløg
3 dl æbleeddike
150g kokospalmesukker eller andet mørkt sukker
Syltede agurkestrimler á la gammeldags agurkesalat 2 agurker
Havsalt
3 dl æbleeddike
8+ spsk. honning

Gulerodsvafler – til 8 stk.
320g spiralizet (eller på anden vis strimlet) gulerod (ca. 4-5 store gulerødder)
200g mandelmel (mal 200g mandler til mel i en kaffemølle)
60g sesamfrø
6 æg
2 spsk. stødt paprika, mild
2 tsk. stødt røget paprika, stærk
1-1½ tsk. havsalt

Sådan gør du

Syltede rødløg
Kombiner eddike og sukker i en gryde og lad blandingen koge op. Sørg for at sukkeret opløses fuldstændigt. Smag lagen til.

Hvis du synes, at den er for sur, så tilsæt mere sukker. Imens pilles rødløgene og snittes i ultratynde skiver (gerne på et mandolinjern).

Overhæld de papirtynde rødløgsskiver med den kogende eddikelage.

Lad rødløgene køle af i lagen (rødløgene må gerne trække minimum 1 time inden de spises og hvis du har tid, kan de med fordel laves dagen i forvejen.Hælder du rødløgene på skoldede glas, kan de i øvrigt holde mindst 1 uge på køl).

Syltede agurkestrimler á la gammeldags agurkesalat
Med en almindelig kartoffelskræller skrælles lange brede bånd af agurkerne. Det er en fordel at skrælle ’rundt og rundt’ i stedet for at skrælle ’igennem’, da den vandede, kernede midte ikke er så spændende at lægge i lagen.

Drys agurkestrimlerne med havsalt og lad dem stå lidt. Saltet hjælper med at trække væske ud af agurkestrimlerne, så de bliver sprødere.

Pisk eddike og honning sammen. Smag lagen til. Hvis du synes, at den er for sur, så tilsæt mere honning.

Når agurkerne har ’saltet’ i min. 10 minutter, knuges de for væske (og salt) og kommes efterfølgende op i honning-eddikelagen.

Lad agurkerne marinere imens resten af måltidet laves.

Gulerodsvafler
Kør gulerødderne igennem en spiralizer eller striml dem på anden vis.

Bland gulerodsstrimler, mandelmel, sesamfrø, æg og krydderier sammen og bag dejen i et vaffeljern.

Husk at smøre vaffeljernet med lidt fedstof imellem hver vaffel.

Pølser
Grill eller steg pølserne til de er gennemtilberedte.

Saml de grønne hotdogs – start med en gulerodsvaffel hvorpå, der lægges en pølse.

Top pølsen med mayonnaise og masser af syltede rødløg og agurkestrimler.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

Sabine Murati er 26 år og uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Dagens Gossip