Denne kommune dropper lukkedage i børnehaver og vuggestuer i hele 2016

Et moderne arbejdsmarked stiller nye krav til pasningsmulighederne for børnefamilierne.

Mange familier bliver ramt af de såkaldte lukkedage i institutionerne, hvor børnehaver og vuggestuer må holde lukket af økonomiske årsager. Det betyder, at forældrene må tage fri fra arbejde eller finde andre pasningsordninger, når institutionerne er lukkede.

Det passer dårligt sammen med arbejds- og familieliv, mener Esbjerg Kommune. Derfor skal politikerne i Børn- og Familieudvalget i kommunen i morgen drøfte, om lukkedage i institutionerne helt skal droppes i 2016. Det skriver JydskeVestkysten

Foreløbigt er der tale om at fjerne lukkedagene på forsøgsbasis.

- Ved budgetforliget for to år siden gav vi håndslag på, at vi ville kigge på fleksible åbningstider og på lukkedage. Vores samfundsstruktur gør, at man ikke har lukket ned i industriferien, så det er en udfordring for børnefamilierne at have forskudt ferie, fordi de ikke vil have deres børn i alternativ pasning, siger formand for udvalget Diana Mose Olsen fra SF.

Læs også: Lukkedage i daginstitutioner spolerer familielivet

Det glæder pædagogernes fagforening BUPL. Den har aldrig været glad for lukkedagene.

- Som udgangspunkt er vi meget opmærksomme på, at den opnormering, som Esbjerg Kommune lige har foretaget, ikke blot smøres tyndere ud ved at afskaffe lukkedagene. Så det her er et forsøg, vil vi holde øje med, siger Jonna Jul Gudmundsen, formand for BUPL Sydjylland.

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip