Denne lækre gulerodskage vil få dine gæster til at juble

Her får du opskriften på en mild og lækker gulerodskage helt uden mel.

Vær opmærksom på, at gulerodskagen ikke er specielt sød. Hvis du vil have den sødere, kan du evt. erstatte halvdelen af frugtsaften med en tilsvarende mængde honning eller ahornsirup.

Til 1 springform skal du bruge:
200g revet gulerod (svarer til 2 mellemstore gulerødder)
80g kokosfibre
50g kokospalmesukker eller andet mørkt sukker
2 store tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt kardemomme
1-2 knsp. havsalt
1 mellemstor meget moden banan
4 æg
1 stor spsk. Blackstrap Molasse sirup (kan udelades, men giver en fin mørk farve)
Saften af 4 mandariner eller 2 appelsiner
6 spsk. mild olivenolie
50g rosiner
25 g pekannødder

Sådan gør du:
Riv gulerødderne groft på et rivejern.

Bland kokosfibre, kokospalmesukker, kanel, kardemomme og havsalt sammen i en lille skål.

Mos den modne banan i en stor røreskål.

Tilsæt æg, Blackstrap Molasse sirup, mandarinsaft og olivenolie til bananen og rør alle de våde ingredienser sammen.

Tilsæt de revne gulerødder og rør rundt.

Tilsæt de tørre ingredienser til dejen og rør godt rundt. Lad dejen stå et par minutter og rør rundt igen.

Findel pekannødderne med fingrene og tilsæt nødder og rosiner til dejen.

Rør dejen godt igennem og fordel den i en bagepapirsbeklædt springform.

Bag kagen i en forvarmet ovn på 160C i ca. 90 minutter.

Lad kagen køle af i formen og server den lun eller afkølet.

Eventuelle rester af kagen kan opbevares i en lukket beholder på køl i op til en uge eller fryses ned i passende stykker for en holdbarhed på flere måneder.

Sabine Murati er uddannet naturopath i biologisk medicin fra Institut for Biologisk Medicin. Hun er bosat i Canada og blogger om stenalderkost og sundhed på www.mypaleopantry.com.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip