Denne lærers morgenrutine går verden rundt

I de fleste klasselokaler begynder dagen med et “godmorgen” og dernæst måske en gennemgang af, hvad timen og dagen vil indeholde.

I Chris Ulmers klasse begynder dagen i stedet med 10 minutters komplimenter.

Speciallæren hilser hver elev godmorgen ved at fortælle dem, hvad de er dygtige til. Det kan både være at hjælpe deres kammerater, at de har forbedret sig fagligt eller at de har god humor.

En video lagt på Facebook af morgenseancen har taget nettet med storm.

- Jeg elsker at have dig i klassen. Jeg synes, du er rigtig sjov. Du er en god fodboldspiller. Alle herinde elsker dig, siger han eksempelvis til en elev.

Chris Ulmer har oprettet en Facebook-side, hvor han deler hjertevarme historier om specialbørn i klassen. Her fortæller han om baggrunden for morgenrutinen og også, hvorfor han har valgt at dele offentligt ud af sine oplevelser.

- For syv måneder siden nåede jeg kogepunktet. Som speciallærer har jeg elever med forskellige diagnoser, men de har alle et fælles element; de er rene. De repræsenterer kærlighed og alt, hvad der er rigtigt i denne verden. Men alligevel lod det til, at 99 procent af samfundet ikke kunne se det. En forælder fortalte mig endda, at deres største frygt var at dø og efterlade deres børn hjemløse, gående rundt i gaderne og blive ignoreret, som om de var en lygtepæl. Jeg vidste, jeg var nødt til at gøre noget, forklarer han i et Facebook-opslag.

Læs også: En frisør gik ekstra langt for at klippe en autistisk drengs hår

- Jeg kaldte alle forældrene til mine elever sammen og foreslog idéen med at begynde en blog for klassen, som åbent diskuterede hver diagnose i forhold til børnene. Jeg var helt klar over, at det var uhørt og kunne give problemer for min karriere. Jeg var ligeglad. Disse børn fortjener at blive hørt, elsket og sat pris på. Verden er nødt til at forstå, at børnene har ret på så mange måder. Vi er nødt til at lære af dem, skriver han videre.

Han holdt op med at sætte penge ind på sin opsparing og brugte dem i stedet på annoncering på Facebook, så bloggen kunne nå langt ud.

Det er den nået nu, hvor videoen af morgenrutinen er delt mere end en halv million gange.

- Den video er ikke en hurtig indskydelse. Vi har hundredevis af videoer i samme kvalitet. Vores ønske er at sprede kærlighed, empati og accept (ja, accept, opmærksomhed er ikke godt nok) for individer med specialbehov. Der er ikke en bestemt måde at gøre det på, som er rigtig, skriver Chris Ulmer.

Se videoen nedenfor.

A+ TEACHER: Special education teacher begins each day by complimenting students, one by one. http://abcn.ws/1X5GWuY

Posted by ABC News on Tuesday, November 17, 2015

Følg Dagens Mødre for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip