Denne reaktion er tegn på udbredt lidelse

Skrevet af Redaktionen

01/07/2017
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Rigtig mange danskere har disse symptomer - de ved bare ikke hvorfor.

Dagens topnyheder

Flere og flere danskere oplever, at de er intolerante over for gluten. Men mange ved ikke, at det faktisk er glutenintolerance, der er skyld i deres fysiske skavanker.

Dagens.dk har samlet en række udbredte symptomer på glutenintolerance. Hvis du har disse symptomer i en udpræget grad, er det nok en god idé at tale med en læge.

Mavesmerter
Fordøjelsesproblemer er nok et af de mest åbenlyse tegn på glutenintolerance. Når du har spist fødevarer med gluten oplever du måske, at du har luft i maven, diarré eller forstoppelse.

Læs mere: Forskere: To ud af tre gluten-sensitive får ingen sygdomstegn af at spise gluten

Svimmelhed
Mange mennesker med glutenintolerance oplever, at de føler sig desorienterede eller ude af balance, efter de har spist mad med gluten i.

Humørsvingninger
Hvis din krop ikke er i balance, kan det som regel mærkes på humøret. Måske føler du dig irritabel, angst eller oprevet.

Migræne
Hovedpine er udbredt blandt mennesker med glutenintolerance. Ofte kommer den kort efter, de har spist.

Læs mere: Ny pille gør det muligt for glutenfri personer at spise pizza og drikke øl

Kløende hud
Glutenintolerance er ofte forbundet til hudsygdomme som eksem og psoriasis. Immunsystemet reagerer på det skrantende fordøjelsessystem ved at skabe antistoffer, som kan forårsage tør og kløende hud.

Kronisk træthedssyndrom
Hvis din krop ikke er i balance og dit humør svinger, vil du selvfølgelig føle dig træt. Selv hvis du får rigeligt med søvn, kan du vågne op til en følelse af at være drænet for energi.

Laktoseintoleranse
Intolerance for gluten og mejeriprodukter har meget lignende symptomer. Sommetider går de endda hånd i hånd. 

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: