Denne rørende video får dig til at knibe en tåre: Kvinder taler ud om tvangsægteskaber

Sheng Nu. To simple ord har en enorm betydning for rigtig mange kinesiske kvinder, som ordene bruges om. De betyder noget i retning af ”overskydende kvinde”, og begrebet bruges til at beskrive kvinder, der er over 25 år gamle og endnu ikke har fundet sig en mand.

Ofte hånes de ”overskydende kvinder” for at være single. Der hviskes om dem i krogene, og det bliver anset som en skændsel for familien, at de endnu ikke har fundet den rette mand.

Den rørende video nedenfor beskriver situationen for kvinderne, som føler sig ramte og nærmest udstødte, fordi deres forældre og familier forsøger at tvangsgifte dem væk til fremmede mænd, blot for at få dem afsat. En mor går så langt som til at forklare sin datters 'manglende ægteskab' med, at hun ”jo bare er gennemsnitligt udseende” og altså ikke særligt attraktiv.

Mange af kvinderne føler en skyldfølelse og skam over for deres familie og har ikke mindst et lavt selvværd på grund af kulturen.

En anden kvinde reflekterer derfor over, om hun måske bare skal opgive tanken om at finde en, hun elsker, til fordel for en, der bare er ”passende”, mens en tredje kvinde konkluderer:

- Jeg vil ikke giftes for bare at blive gift. Jeg vil ikke leve lykkeligt på den måde.

Videoen nedenfor er blevet set af hundrede af tusinder brugere på de sociale medier på kort tid.

Den giver et rørende indblik i, hvordan kvinderne bliver konfronteret med deres ”situtation” af fremmede og af familierne, der kan finde på at spørge ind til det eller sige ting som ”du er for kræsen”, ”hvorfor er du stadig ikke gift?”, ”du er for gammel efterhånden” og ”du er ufuldstændig”.

Der findes endda ”gifte-markeder”, hvor forældre til disse ”gamle børn” tager hen med billeder af især døtre, som de altså leder efter et match til.

Forældrene hænger her billederne op på nogle vægge med informationer om deres søn eller datters alder, job, indkomst, boligsituation og andet, der kan ”sælge” deres barn godt over for en potentiel svigerfamilie og ægtefælle.

Alle døtrene i filmen besluttede at møde op på giftemarkedet i Shanghai for at overbringe et vigtigt budskab til deres forældre. Budskaberne har det tilfælles, at de alle anser sig selv for at være uafhængige, stærke, singlekvinder, der gerne vil være der for deres forældre, men samtidig gerne vil passe deres karrierer og familier.

Se, hvordan forældrene tager imod deres døtres beskeder, i videoen her (den er med engelske undertekster):

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip