Denne smertefulde sygdom ødelægger tusindvis af kvinders sexliv

Har du ondt i din vulva, er du på ingen måde alene. Omkring 16 procent af kvinder oplever smerter på ydersiden af kønsdelene, som varer i mere end tre måneder.

Sygdommen kaldes vulvodynia, og den ødelægger sexlivet for tusindvis af kvinder, lyder det fra en underviser i fysioterapi og en professor i klinisk neurologi. Det skriver Daily Mail.  

Kvinder i alle aldre, med alle former for etniciteter, hudtyper og seksuelle præferencer kan lide af vulvodynia, der føles som stik eller en brændende fornemmelse. Konsekvenserne er til at tage og føle på. Kvinder, der lider af sygdommen, kan ofte have problemer med at have undertøj på eller endda at sidde ned.

De vil ofte også have ondt under sex. Derfor opfinder nogle af de lidende kvinder undskyldninger for at slippe ud af parforhold, når smerten bliver ubærlig.

Generelt er kvinder med vulvodynia også meget følsomme andre steder på kroppen. Det ser også ud til, at sygdommen er knyttet til andre smertefulde sygdomme såsom irritabeltarm.

Læs også: Læger overså normal børneinfektion: Det kostede næsten Lulu livet

Der er endnu ikke meget forskning i sygdommen, hvilket gør behandlingsmulighederne få. Behandling kan inkludere medicin, men også måder at lære at leve med smerten på.

Derfor er det en rigtig god idé at tale med sin læge, hvis man har mistanke om at være ramt.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip