Denne tigerunge ser nuttet ud, men den bærer på en grusom historie

Tigerunger, der bliver taget fra deres mor to-tre uger efter fødslen. Der udvikler stress af at blive rørt af turister hundrede gange om dagen. Og tigre, der bliver fysisk afstraffet af dyrepasserne, nægtet mad eller bliver sultet, hvis de laver “fejl”.

Det er ifølge World Animal Protection - tidligere WSPA - hverdagen for rigtig mange tigre i Thailand.

En ny rapport slår ned på den grusomme bagside af Thailands turistindustri, hvor folk kan tage selfies med de store dyr. Men bag det udskyldige foto skjuler der sig ifølge organisationen tragiske historier om vilde dyr, der bliver mishandlet for underholdningens skyld.

Rapporten kommer i kølvandet på skandalen om Thailands Tigertempel. Her blev der fornyligt konfiskeret 137 tigre, som havde det skidt. Desværre er der en grund til, at flere og flere tigre lever sølle liv. 

Ifølge World Animal Protection er antallet af tigre i fangenskab ved turistattraktioner i Thailand steget med 33 procent de seneste fem år.

Læs også: Kanin bed 22-årig mand - så satte han ild til den

Det skyldes, at mange turister synes, det er spændende at klappe, kramme og tage selfies med dyrene. De får dog sjældent et indblik i, hvad der sker bag scenen, for at gøre de store katte så milde og medgørlige.

- Det er dybt bekymrende, at antallet af turistattraktioner med tigre er så stærkt stigende. Thailand er en meget populær feriedestination blandt danskerne, og vi anmoder danske turister om at boykotte alle tiger-attraktioner og steder, der tilbyder selfies med vilde dyr. En god tommelfingerregel er, at hvis du kan komme tæt på, kramme eller tage en selfie med en tiger, har den været udsat for enten mental eller fysisk mishandling – og desværre ofte begge dele, siger Gitte Buchhave, direktør for World Animal Protection i Danmark. 

Læs også: Maskerede mænd overfaldt hundemishandler og skar hans øre af

I videoen nedenfor kan du se, hvordan tigerungerne i Sriracha Tiger Zoo i Thailand lever.

Følg Dagens Dyr for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip