Depay-brøler mod Stoke resulterer i ny United-fiasko

26/12/2015

Et par store brølere af Memphis Depay i første halvleg kostede det falmede storhold Manchester United endnu et nederlag, da holdet gæstede Stoke.

0-2 endte nederlaget på, og det var Uniteds fjerde nederlag på stribe. Det er den dårligste stime for klubben i 16 år, og sædet under manager Louis van Gaal er glohedt.

Manchester Uniteds spil lignede fra start det, holdet har præsteret på det seneste; langsom boldomgang, mangel på idéer og store personlige fejl.

Sidstnævnte var lige præcis årsagen til, at Louis van Gaal efter små 20 minutters spil blev skubbet endnu længere ud på kanten af det trænersæde, som de engelske medier har fyret godt op under.

Den udskældte og dyrt indkøbte hollænder Memphis Depay havde forvildet sig ned som venstreback, og det skulle vise sig at være en skidt disposition.

Han forsøgte at heade bolden tilbage til målmand David de Gea, men han fik ikke nok fart i den. Glen Johnson smuttede imellem og lagde bolden fladt ind foran mål til Bojan Krkic, som kunne tæmme den og trille den ind til 1-0.

Men trængslerne var slet ikke ovre for Van Gaal og United.

Fem minutter efter føringsmålet fik Stoke frispark på kanten af udeholdets felt. Bojan Krkic sparkede i muren, men Marko Arnautovic samlede returbolden op og tordnede bolden i kassen fra 20 meters afstand.

Igen kom Memphis Depay til at se skidt ud. Som nærmeste mand gik han frem for at blokere skuddet fra Arnautovic, men Depay vendte siden til og flyttede sig nærmest for bolden.

Det kunne let være blevet 3-0 ti minutter før pausen, men Arnautovic bankede bolden forbi mål, da han kom alene igennem. Et desillusioneret United-mandskab kunne liste i omklædningsrummet bagud med 0-2.

I pausen blev Memphis Depay flået ud efter en skidt indsats, og ind kom den bænkede United-anfører, Wayne Rooney.

Det gav lidt mere vildskab og energi på United-holdet, men kvaliteten manglede fortsat i stort set samtlige situationer.

Kvalitet kom der fra Wayne Rooney efter 63 minutter, da han fik drejet et fladt indlæg ind til Marouane Fellaini, men fra få meters afstand afsluttede han svagt, og Jack Butland kunne med en god redning holde Stoke på nogenlunde sikker sejrskurs.

Manchester United kom aldrig tæt på at tage point i kampen, selv om Anthony Martial havde et udmærket forsøg med fem minutter igen.

Dermed endte det i en ny fiasko for storholdet, og rygterne om en fyring af Louis van Gaal vil med garanti tage til i styrke.