Depressiv betjent får dom for brug af pusherkærestes penge

Skrevet af admin

09/12/2015

Dagens topnyheder

En politimand fra Københavns Politi kom mildest talt på afveje, da han i 2009 flyttede sammen med en kvinde fra Christiania.

Det viste sig nemlig, at mandens nye kæreste levede af at sælge hash, og sammen begyndte parret at bruge løs af de ulovligt tjente pusherpenge.

Det erkendte den 55-årige betjent onsdag formiddag i Københavns Byret, og dermed kunne retssagen klares på under to timer. Planen var ellers, at den skulle vare tre dage.

Ved retsmødets start stod det hurtigt klart, at manden ikke havde det godt. Han lider af en svær depression, og derfor havde Retslægerådet anbefalet en behandlingsdom.

Både sagens anklager og forsvarer var enige i anbefalingen, og efter 10-15 minutters votering landede retten da også netop på en ambulant psykiatrisk behandlingsdom.

Det betyder, at manden som udgangspunkt kan blive boende derhjemme. Men at han jævnligt skal møde op på en psykiatrisk afdeling for at modtage behandling for sin lidelse.

Inden domsafsigelsen forklarede betjenten, at personlig gæld og en stormende forelskelse til pusheren fra Christiania var de primære årsager til, at en lovlydig borger og politiassistent pludselig blev kriminel.

Manden var tiltalt for sammen med kæresten at have begået hæleri for mellem tre og fire millioner kroner.

Dele af det kriminelle foretagende ville manden dog ikke stå ved. Derfor endte det med en erkendelse af hæleri for 1,75 millioner kroner og for forsøg herpå for 1,5 millioner.

/ritzau/