Depressive mænd får sjældent behandling

108 praktiserende læger er blevet spurgt om kønnet på den seneste patient, de diagnosticerede med depression. 68 procent svarer, at det var en kvinde, mens fem procent angiver, at det var en mand.

Chefpsykolog på Rigshospitalet og formand for Selskab for Mænds Sundhed Svend Aage Madsen forklarer, at mænd og kvinder lige ofte rammes af depressioner, men at kvinders måde at vise det på gør det nemmere at tage fat i sygdommens rod.

»Det er lettere at nå ind til og hjælpe den grædende kvinde, der møder op hos lægen, end den lukkede mand, der lugter af alkohol og bare ønsker at sove bedre,« siger han og påpeger, at sundhedssektoren kan hjælpe mændene ved blandt andet at gøre de praktiserende læger bedre til at kommunikere med og forstå de depressive mænd.

YouGov-undersøgelsen viser samtidig, at omkring en tredjedel af alle mænd vil tøve med at henvende sig til lægen, hvis de føler sig deprimerede. Det gælder kun en femtedel kvinder.

»Kvinder går oftere til lægen, men det forklarer ikke den store forskel i antallet af diagnosticerede,« siger Svend Aage Madsen.

Dansk Psykolog Forening oplyser i en pressemeddelelse, at 85 procent af 547 psykologer i en anden undersøgelse vurderer, at kvinder er hurtigere end mænd til at søge hjælp i forbindelse med et personligt kriseforløb.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip