Deprimerede skal nu behandles med heste-bedøvelse

Ind til videre bruges stoffet kun på eksperimentel basis, men en dansk læge planlægger nu et studie, som skal hjælpe med at indføre brugen af ketamin i daglig praksis til danske patienter.

I sin nuværende form er ketamin nemlig kun velegnet til behandling af sværere depressioner, hvor alle andre behandlingsmetoder ikke længere virker.

Det var i forbindelse med en behandling med elektrochokterapi, hvor ketamin blev brugt som bedøvelse, at man opdagede dets virkning, skriver Videnskab.dk

 Da man forsøgte at give den ketamin-bedøvede patient elektrochok reagerede patientens krop slet ikke på strømtilførslen. Til gengæld følte patienten sig helbredt da hun vågnede. Det gav anledning til forskning i ketamin som behandlingsmiddel.

Forskere fra hele verden begyndte at eksperimentere kort efter at eksperimentere med ketaminens virkning på depressive patienter.

På Center for Psykiatrisk Forskning ved Århus Universitet, kæmper man målrettet for at finde nye alternativer for de almindelige behandlingsmetoder for folk med depression.

-De studier, vi har gennemgået, tyder på, at ketamin kan bruges mod svær depression. Hvor de gængse præparater først viser en effekt efter dage eller uger, har ketamin en stærk og meget hurtig antidepressiv effekt, der kan dæmpe akut selvmordstrang og forpinthed inden for minutter, siger professor Poul Videbech fra Center for Psykiatrisk Forskning på Aarhus Universitet.

Dagens Gossip