Deprimeret OL-konge: Jeg ville ikke leve mere

Det største svømmenavn i historien, amerikaneren Michael Phelps, er i gang med forberedelserne til det OL næste sommer, som skal forøge hans i forvejen rekordstore samling af olympisk metal.

Med 22 OL-medaljer (18 af dem af guld) er han den mest vindende OL-atlet nogensinde, men hans liv har ikke kun været en optur.

I et stort interview i den seneste udgave af Sports Illustrated fortæller Phelps om den hårde periode for et års tid siden med spritdom, depression og indlæggelse på afvænningsklinik.

- Jeg befandt mig på et meget mørkt stadie. Jeg ville ikke leve længere, lyder det fra den amerikanske svømmestjerne i interviewet.

Phelps havde gjort comeback i international svømning i 2014, men i september blev han taget for spritkørsel for anden gang, da han i beruset tilstand kørte alt for stærkt i hjembyen Baltimore efter et kasinobesøg.

Stjernen røg ned i et mentalt hul, som resulterede i en depression og en tur på afvænningsklinik, hvor han, omgivet af de andre indlagte på klinikken, så i fjernsynet, at han ikke var udtaget til USA's VM-hold i 2015.

Det ramte ham hårdt, men nu er Phelps tilbage, fortæller han. Det er i en ny og mere moden udgave, som har lært af erfaringerne fra de tidligere OL-deltagelser.

- Efter 2008 var jeg mentalt færdig. Jeg ville ikke fortsætte. Men jeg vidste også, at jeg ikke kunne stoppe. Så jeg tvang mig selv til at gøre noget, jeg i virkeligheden ikke gad, siger Michael Phelps.

- I de fire år (frem mod London 2012, red.) missede jeg mindst to træningspas om ugen. Hvorfor? Havde ikke lyst. Fuck det. Jeg går i seng. Jeg springer fredag over og holder lang weekend.

Det blev alligevel til fire guldmedaljer og to sølvmedaljer ved OL i London, men i Rio de Janeiro næste sommer, bliver det en Michael Phelps, som igen har fundet glæde ved livet og sin profession.

- Jeg er tilbage til at være den lille dreng, der engang sagde, at alt er muligt. I kommer til at se en anden mig, end I har set ved de andre Olympiske Lege, siger han.

/ritzau/

Dagens Gossip