Der blev overført 20 millioner til Christines konto ved en fejl - så traf hun en skæbnesvanger beslutning

For ved en fejl havde Christine Jiaxin Lee australske bank siden hun var 17 år givet hende lov til at trække sin konto over, og det helt uden nogen øvre grænse.

Det skriver flere australske medier, heriblandt The Sydney Morning Herald.

Og den gyldne mulighed valgte den unge kvinde at gøre brug af.

På fire år lykkedes de hende at formøble hele 20 millioner danske kroner. Godt fem millioner er blevet brugt på dyre tasker og andre luksusvarer, mens der ikke kan gøres rede for de resterende 15 millioner.

Læs også:Disse nemme ting kan du gøre for at spare penge i 2016

Men nu er legen slut for malaysiske Christine Jiaxin Lee, der onsdag blev anholdt i lufthavnen i Sydney, hvor hun angiveligt var ved at flygte til Malaysia.

Den unge ingeniørstuderende, der opholder sig i Australien for at studere, er blevet sigtet for på uærlig vis at have opnået økonomisk fordel ved bedrag og bevidst at have fortaget sig en  kriminel handling, skiver avisen.

Under retsmødet onsdag kom det frem, at da Christine Jiaxin Lee blev klar over at politiet efterforskede hende, søgte hun med det samme om et nød pas.

Det opfattes som om, at hun havde til hensigt at flygte ud af landet.

Nu skal det så afgøres, om det Christine Jiaxin Lee har gjort, er strafbart eller ej.

Hendes advokat Fiona McCarron mener, at det bliver svært for politiet at kunne bevise, at Christine Jiaxin Lee handlede ulovligt, og at hun ikke havde til hensigt at betale pengene tilbage på et tidspunkt.

Det  samme mener dommer Lisa Stapleton.

-Hun har ikke tage pengene fra dem. Banken gav dem til hende," siger Lisa Stapleton ifølge The Sydney Morning Herald.

Og ifølge dommeren er der derfor ikke tale om en kriminel handling. Skulle dette blive den endelige juridiske vurdering, skal den unge studine bare tilbagebetale beløbet for at få sin frihed.

Dommer Lisa Stapleton valgte at løslade den 21-årige mod kaution og under meget strikse forholdsregler. Christine Jiaxin Lee skal blandt andet kontakte det lokale politi to gange om dagen.

Anklager Marc Turner mener derimod, at kvinde med fuld overlæg har begået en kriminel handling, hvilket han blandt andet begrunder i det nød pas, som hun ville have udstedt.

Følg Dagens Kvinder for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip