Der bliver færre til at hjælpe socialt udsatte

Det er især de socialt udsatte, der oplever færre hænder i den offentlige sektor.

»Det er en katastrofe. Den er helt gal med prioriteringen af de socialt udsatte. Desværre er det ikke helt overraskende, fordi kommunerne har budgetteret med denne nedskæring. Det betyder, at der ganske enkelt bliver skåret i selve benet i de indsatser, som socialt udsatte har brug for,« siger Jann Sjursen, der er formand for Rådet for Socialt Udsatte.

Der forsvandt i 2012 3.000 fuldtidsjob blandt social- og sundhedsassistenter, pædagoger og pædagogmedhjælpere på det sociale område, hvilket svarer til en reduktion på cirka to procent.

Det bekymrer dog ikke cheføkonom i den liberale tænketank Cepos Mads Lundby Hansen.

»Tallene vidner om, at kommunerne har rationaliseret - også på det sociale område. Det giver god mening, fordi man selvfølgelig kan optimere arbejdsgangene. Det sociale område er langt det største område, og det er muligt at tilrettelægge arbejdet mere hensigtsmæssigt med færre hænder,« siger han til Information.

Professor og velfærdsforsker Bent Greve fra Roskilde Universitet mener, at det er nærliggende for kommunerne at skære på det sociale område, da det er et af de største i den offentlige sektor.

»I forvejen har man været inde at se på undervisningsområdet, som er det andet store udgiftsområde. Det er nemmere at tage noget, når der er meget, men det er klart, at der vil være en ringere service. Kommunerne har sparet mere, end de havde brug for at gøre, fordi de er bange for at overskride deres budgetter. Den stramme styring er i virkeligheden med til at forværre beskæftigelseskrisen,« siger han til Information.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip